Jeg trodde det var innsiden som gjaldt?

Hva er det som egentlig skjer med verden? For hver dag som går, blir synet på et såkalt "perfekt utseendet" bare sterkere og sterkere. Det er så leit at minst 90% av verdens befolkning bare går etter utseendet. Såklart er det folk som faktisk går etter personligheten, men det er alt for lite, synes jeg.
Det er virkelig ikke rart folk får dårlig selvtillit, når det perfekte utseendet, som alle ønsker seg, er å være fin og slank, fin hud, fint hår, alt som egentlig det ikke finnes noe "feil". Hvis man har en kvise for mye, noen kg for mye, litt for slitt hår, og ikke det utseendet alle ønsker seg, blir man kalt "stygg".  Men hvordan kan man bli kalt stygg, hvis man ikke vet hvordan personen er inni, bare utenfor...? Jeg er kanskje ikke den rette som skal skrive om dette, i og med at jeg har dårlig selvtillit, og bryr meg om utseendet mitt.

Men dere, tenk så fin verden hadde vært, hvis ingen hadde brydd seg om utseendet, og folk hadde faktisk klart å blitt bedre kjent med alle sammen.. Da hadde man ikke trengt å verken sminke seg, bry seg om hvordan man gikk, eller hvordan man er. Da kunne man smilt, og vært stolt over den man er. Men det kan man visst tydeligvis ikke idag.
Jeg prøver å ikke tenke så mye på utseendet, fordi de mest ekte personene blir kjent med meg som person, ikke bare utseendet. Hvis noen synes jeg er stygg, får de bare synes at jeg er stygg. Hvorfor skal jeg bry meg, når de ikke vet hvordan jeg er, en gang? Det er jo ikke verdt det, uansett.
Desverre vet jeg om alt for mange som tenker sånn "oi. Ho/han var rar.. Æsj. Ho/han gidder jeg ikke å snakke med". Og jeg sier bare: Skjerpings! Det er VI som ødelegger verden, med å  bare bry oss om utseendet.
For å vise at jeg egentlig ikke burde bry meg om hva folk synes om meg, og for å irritere noen av dere, legger jeg faktisk ut et bilde av meg. Sminkefri.

               Jeg kan sammenligne dette som mennesker og bøker. Hvis man ser en fin bok, vil man lese det som er inni. Hvis ikke, bryr man seg ikke om den.

11 kommentarer

Utrolig bra skrevet!

Keths!

20.09.2011 kl.21:20

så fin du er uten sminke :) du kunne gått slik på skolen :) Jeg går uten sminke hele tiden xP men ser stuptrøtt ut !!

Betina !! :))

20.09.2011 kl.21:21

Du er like pen uten sminke du ! :)

monica

20.09.2011 kl.21:22

bra skrevet! mye enig i det som står, mennesker tenker litt for mye på utsende før man tar kontakt med en. Mange som bare vil ha en "perfekt" som jeg kaller det, vennegjeng. Utelukker andre fordi de ikke har det som trengs og ser ned på dem.

sv; off da;o

<3 kantita

21.09.2011 kl.19:10

fint bilde! )

Emilie

21.09.2011 kl.19:44

utrolig bra skrevet! er enig i det du skrev og :)

du er nydelig uansett du, line!

Ingrid ♥

21.09.2011 kl.20:32

Kjempebra skrevet! Er så enig med deg..

Philo og Emma!

21.09.2011 kl.20:57

er så enig der

egentlig er det ikke synd på dem som blir sett ned på, men dem som ser ned på folk ...

Silje Kristiansen

21.09.2011 kl.23:22

jeg er så utrolig enig i det du skriver der, man burde ikke dømme etter utseende, men også personligheten.

du er jo pen uten sminke daaah :D

Julie Gabriella

22.09.2011 kl.15:14

helt enig! du er flink til å skrive, Line!

Tenk hvis alle var blinde, og ikke fikk sett ansiktet, kroppen osv.. bare personligheten! det hadde løst så mange problemer! :)

<3 kantita

23.09.2011 kl.15:54

bra innlegg!

Skriv en ny kommentar

hits