januar 2012

100 things I love / muffins


                                                                                                    100 things I love / 4 / muffins 

Lagde meg muffins på søndagen.. Bloggen ble jo 2 år den 6 januar.. Prøvde egentlig å lage en sjokoladekake da også, meeen den smakte fisk... ja.. Så måtte jo ha noe å gjøre mens jeg er syk, så lagde meg muffins. Disse smakte faktisk godt, haha!
Ellers er jeg fortsatt syk og kjeder meg til tusen, så det er jo supert. Tror jeg skal legge meg litt jeg nå før jeg dør av hodepine og alt det der. Great life. 

Fototips: blender, eksponering og ISO

Det finnes så mange forskjellige måter å ta bilder på. For de som er nybegynnere, eller ikke har satt seg så mye i fotografering og heller bare vil ta litt andre bilder, så er det greit å ha auto-instillinger. De fleste speilrefleksene har vel det, utenom de mer avanserte typene.

For de som vil utforske litt: Fotografering handler egentlig bare om blender, eksponering og ISO. Det er disse som "styrer" og gjør om bildet til bra > dårlig > bra. 
Jeg bruker alltid A(på Nikon, vet ikke hvilket det er på canon ++). Der kan jeg styre blenderen, ISO'en, eksponeringa osv, mens den stiller inn lukkertiden automatisk(1/200 f.eks). 
 
Vi kan jo starte med blender!
Blender er det som skiller bakgrunnen og motivet på bildene. Stor blenderåpning: uklar bakgrunn (f.1/8 i dette tilfellet). Liten blenderåpning: klar bakgrunn (f.16) Jeg liker best når blenderåpningen er ganske stor, det gjør som at motivet blir mer fokusert på etc. Eksponering. 
Dette er noe som er valgfritt, men jeg bruker den så og si alltid. Der kan jeg velge om bildene skal være lyse/mørke. Hvor høyere eksponering, jo lysere. Jo mindre eksponering; jo mørkere. Sier vel egentlig seg selv? Jeg pleier å variere fra +0,3-+1,0. I og med at jeg pleier å ha lyse bilder er det noen ganger fordel å ha litt høyt. ISO
.
Dette her er et must å vite om, hvis man skal få brae bilder. Hvertfall for de som har "nybegynner-kameraer". Hvis du har lav ISO, blir ikke bildene skurrete, men de kan fort bli uklare hvis du ikke holder kameraet stødig. Hvis du har høy ISO så kan bildene bli ganske skurrete, men kjekt å ha i mørket. Ha alltid ISO'en på minst mulig hvis det er bra lys. Jeg pleier å variere fra 100-400. På mitt kamera(D3000) så kan det bli veldig skurrete å ha den på 1600, så prøver å unngå dette. 
Håper dette var til hjelp for noen hvertfall! Var de tipsene jeg hadde å komme med nå. Hvis dere vil, kan jeg legge ut et par tips til i fremtiden.. Eller? Hvis det er noe dere lurer på, svarer jeg! 

100 things I love / neglakk
                                                                                                100 things I love / 3 / min nye neglakk  

Vet at de bildene ikke passet sammen; men la gå.

Igår kjøpte jeg en ny negllakk, var på salg faktisk, kostet bare 12.50(!!). Sykt. Prøvde den igår etter jeg kom hjem, og jeg eeelsker den! Den er så fin og "naturlig". Definitivt en farge som passer til meg! Kommer til å bli perfekt i Tyrkia ♥ Hva synes du om den? 

The best way to gain self-confidence is to do what you are afraid to do.
Idag har dagen gått ut på å ta minst 100 bilder av meg selv. Alltid like mye å gjøre på en lørdag! Prøver å få opp selvtilliten min igjen, så da er det jo bare å gjøre hva jeg er "redd" for, som overskriften sier.. Var jo litt søt da! Skulle egentlig blogget så mye bedre nå, men fikk vite at jeg må dra så fort som mulig.. Æææh, stress! Skal prøve å få kommentert tilbake til dere senere! Må også si tusen tusen tusen takk til alle fine kommentarer! Ah, lyser opp dagen min <3 

Nytt design!Nå har jeg endelig skaffa meg et nytt design! Rart hvor mye blogglysten øker bare ved å lage seg et nytt design? Er faktisk ganske fornøyd også, følte at dette er "typisk meg"! Så i og med at blogglysten er på topp, blir det bedre blogging fremover! Skal fortsette med 100 things I love imorra.. Nå skal jeg kose meg videre med min supergode snapple, så snakkes vi! Hva synes du om designet mitt?

Og ja, jeg vet at designet er litt rart på innlegg-delen der man skal kommentere, men har prøvd lenge å få fiksa på det og funker dårlig så jeg ga rett og slett opp. 

TGIF!Åh, må unnskylde for mitt store fravær på bloggen! Er ikke i det rette blogghumøret for å si det sånn. Pluss at jeg har vært i en liten nedoverbakke periode så er ikke så gøy å blogge da ;) Føler at det er noe som mangler på bloggen? Jeg skal ikke skylde på at jeg har hatt mye å gjøre på skolen og sånn; det har jeg nemlig ikke. Har faktisk ikke gjort så mye, har ikke rørt kameraet en gang. Uff, dumme meg.  Lesertallet har jo sunket også, noe som ikke er såå veldig gøy! 
Jeg vurderer faktisk litt på om jeg skal fikse meg et nytt design? Er litt lei det, hehe. I og med at jeg er syk, kanskje jeg fikser på det senere idag?  Jeg skal hvertfall bli flinkere igjen!  Så, noe spesielt dere vil ha? 

We do not remember days; we remember moments. 100 things I love/ day 2 / tantebarnet mitt, Emil!

I helga har vi hatt besøk av alle 4 tantebarna mine! Slitsomt, men koselig. Ble helt forelska i disse bildene jeg tok av Emil ista, etter vi hadde vært ute en tur. Han er såå nydelig! Åh, dåner.
Kommer til å bli litt dårlig blogging på meg fremover, pga mye skolearbeid og at det ikke går så bra for tiden. Skal prøve å komme med litt blogging for det da, men da vet dere fraværet! Så snakkes vi en gang når jeg får tid!

100 things I love
100 things I love / day 1 / Roser - We waste a lot of time running after people we could have caught by standing still. 

I og med min dårlige blogging begynner jeg med 100 things I love. Da blir det hvertfall litt oppdateringer fra meg! 

Outfit 11012012
                                              Strømpebukse husker ikke Skjorte Cubus "tube"singlett Cubus Skjerf Pieces Shorts HM

Er desverre veldig opptatt for tiden, så får ikke blogget like mye. Desverre. Igår satt jeg med naturfagoppgaver fra klokka 3 til klokka sju, så dro jeg på russrevy(som var superbra!) klokka halv 8 og kom ikke hjem før halv 11! Og det samme "opplegget" er det nesten hver dag nå. Slitsomt! 
Jeg har også farget håret mørkere. Vet ikke om jeg tørr å legge ut bilde, synes det er så rart.. Tørr nesten ikke å vise meg ute eller på skolen! Vurderer å stripe det lyst igjen. Kaaan hende jeg legger ut bilde. Får se. Nå skal jeg hoppe i dusjen, snakkes når jeg har tid! Hva synes du om outfitet? Har du ye å gjøre for tiden?  

Ukens blogg # 1Den aller første som ble ukens blogg, er søte Mari! Syntes hu fortjente å bli ukens blogg, fordi jeg elsker bildene hu tar. Vært fast leser i et år nå tror jeg, og har følgt henne helt siden da! Blir virkelig aldri lei, er en av mine inspirasjonskilder. Hadde det ikke vært for hu, tror jeg faktisk ikke at jeg hadde skaffa meg et ordentlig speilrefleks. Det skal hu ha! Anbefaler deg virkelig til å stikke innom bloggen hennes! Trykk HER for å komme til bloggen!

                   Trekker en annen blogg neste Mandag. Meld deg på under her, så kanskje du blir neste ukens blogg! 

You have the Answer. Just get quiet enough to hear it.Var ute ista og tok en del bilder med mamma og bestemor. Vet ikke om jeg skal legge de ut eller ikke, kommer ann på om dere vil? Ender alltid opp med at jeg legger ut et bilde av meg. Haha!  Er så deilig å ha autofokus, siden da kan andre ta bilder også, så trenger jeg ikke å slite med det selv. Godt å tenke på! 
Ellers burde jeg rette nynorsken min nå, men isteden sitter jeg å stapper i meg potetgull og sliter med å blogge. Hjernen min er helt tom for blogg-ideer. Sitti med blogg siden klokka 5 og det innlegget jeg kom fram til var det her. What a great life. Får vel begynne med nynorsken jeg nå. Har bare 4 A4 sider å skrive om igjen.  Heldiggvis liker jeg nynorsk!

Kan dere være så snill å gi meg litt inspirasjon til blogging? Er det noe spesielt dere vil vite, eller ha? Jeg skriver alt. Er jo tross alt dere som skal lese bloggen min! f.eks tips, anbefalinger, egne meninger, før/etter osv.

 

Spørsmålsrunde

Hjernesperre for blogging, sorry. I og med at jeg har fått mange nye lesere, setter jeg i gang en spørsmålsrunde! Spør om hva som helst.. Svarer ikke på sånne "gul vs grønn"-spørsmål da, men. Spør om noe nyttig isteden! Jo flere jo bedre. 
Hvis jeg får lada opp det andre kameraet, eller lånt et kamera svarer jeg på videoblogg.  Hvis ikke, får vi se hva som skjer. Kom igjen, spør i vei! 

And I miss you when you're goneLove itNytt objektiv! Solgte mitt andre og kjøpte et nytt et. Forskjellige grunner til at jeg solgte og hvorfor jeg kjøpte nytt, men jeg er super super fornøyd! Når jeg fikk vite at jeg kunne hente objektivet på posten skreik jeg faktisk så at jeg vekka mamma, løp ut på stua mens jeg fortsatte å skrike og hoppe opp og ned. Kalte faktisk objektivet mitt for Sofus til og med, fordi jeg var så glad. Standard.
Kan vel egentlig si at det er det samme objektivet, bare litt endringer. Tenker at jeg skal finne meg noen frivillige modeller som jeg kan ta bilder av og masse. Forvent dere på bedre blogging og bedre bilder! Da blir det oftere outfit-bilder også.. Åh, livet er fantastiskt! ♥

Vil du bli ukens blogg? Meld deg på!
Trekker ukens blogg hver mandag. Vet ikke helt hvor jeg "setter" bildet/link til bloggen, men tror jeg gjør det i sidemenyen. Bare å melde seg på!  Jeg velger den jeg synes fortjener det. 

Innkjøp 04012012
Fra pieces og Kappahl

Var i Töcksfors på shopping tur ista! Egentlig skulle jeg bare kjøpe meg godteri, men.. Ja.. Altså, dere ser hva godteriet ble til, hehe.Alltid smart å bli med mamma når hu skal handle. Skulle også se på sko, men endte med alt annet. Alt var faktisk på salg, så ble superfornøyd med innkjøpene! Definitivt noe som kommer til å bli brukt mye. Hva synes du om innkjøpene? Har vi noe likt? Hehe :)

I've never seen a smiling face that was not beautiful


først; en ting jeg skal en vakker dag i livet er å fikse tennene mine. hate it

Åååh, ting går så bra for tiden. Det er virkelig ikke ofte jeg kan si at det går supert når noen spør om hvordan det går. Jeg smiler så og si hele tiden. Selvtilliten bare øker og øker og jeg får bare fler og fler venner! Jeg føler meg sett og hørt på. Jeg føler at jeg har en god grunn til å gå rundt å smile, selvom det kanskje ser litt rart ut innimellom. Det er så lenge siden jeg har hatt denne følelsen. Den følelsen er så bra! Ingenting å bekymre seg over, ingenting å være lei seg over. Ingenting! Jeg bryr meg mer om ting, prøver ut nye ting, nyter tiden når jeg er med folk og er meg selv. 
Ikke nok med det, men jeg har fått så mange lesere på bloggen! Statistikken har faktisk økt til over 100(!!!!). Herregud, jeg er i himmelen. For godt til å være sant?! 
Vil virkelig stoppe tiden og ha det sånn som det er nå resten av livet. Er så koselig. Og bra. Og fint. Og ja. Nå har jeg lyst til å gå å danse eller noe. Hejdåå!! Love you ♥ 

Outfit 03012012


Bukse Cubus. Topp(kjole) fra kroatia. Cardigan Cubus. Ring vet ikke.

Skaal bli flinkere til å ha outfits på bloggen. Starter idag, hehe. Det samme med videoblogger og blogging. Har så mye inspirasjon, gled dere! Hihi.. Hva synes dere om outfitet? Noe spesielt dere ønsker her på bloggen? f.eks ukas blogg etc. 

Love the life you live and live the life you love.

Hadde tenkt til å legge ut mange bilder fra livet mitt i sommerferien og til nå, men fant ut at dere kanskje ikke orker haugevis med bilder. Derfor tok jeg cam bilder isteden, selvom kanskje mange folk ikke liker det. Men men, min blogg! Er ikke ofte jeg kommer med cam bilder uansett.

Jeg tenkte meg ganske mye om før jeg posta dette innlegget. Det er første gangen i hele mitt liv (sant nok) at jeg legger ut så mange bilder av meg uten sminke(bilde nr 1,5 og 7). Jeg har ikke den selvtilliten til å gå uten sminke etc.  Kom over en blogg ista som fikk meg helt på andre tanker. At jeg ikke trenger så mye sminke egentlig? Og hvis ikke folk liker det, så får de bare la være. Noe jeg gjør ganske ofte egentlig, er å ta haugevis med cambilder. Tror ikke det er så mange som vet om det, men. Hehe, tar du ofte web/cam bilder?

3 kjoler


                         Fra Kroatia                                                                      Fra Bikbok                                                                          Fra ?

Noe jeg aldri gjør er å kjøpe kjoler, utenom da det trengs. Ser jo så mange kjoler som jeg vil bruke hele tia, men får aldri brukt det  så er liksom ikke vits? Pluss at jeg ikke har penger.  De tre kjolene her er noen av de kjolene jeg faktisk har. Kjole nr 1 har jeg faktisk bare brukt en gang. Brukte den når vi var i Kroatia ifjor. Nr 2 har jeg og bare brukt en gang og det var på jentekveld hos Amy.  Nr 3 brukte jeg til konfirmasjonen min. 
Føler at jeg må ha ny kjole når jeg har brukt den en gang! Rart!  Så hva synes dere? Hot or not? kan jeg bruke de oftere?

Min nyttårsdag


Dagen min startet med at denne luringen kom på besøk! Er hunden til kjæresten til stebroren min. Ble helt forelska i han, jeg! 


Så skulle jeg jo såklart ned i kjelleren. Så ble han plutselig borte, så måtte vi lete etter han. Fant han ute da.. Etterhvert! 


Etter det satt jeg og så på tv i noen timer, før jeg gikk å slappa av litt oppe i senga mens jeg spilte Wordfeud! Hekta! Add meg: licela. Stesøstra mi har dratt bort, så kjeda meg så fælt at jeg begynte å ta stygge cambilder av meg selv. Dropper å legge det ut for synets skyld.


Ah, den middagen her er noe det beste jeg har smakt noen gang! Husker ikke hva det var jeg.. Noe rart hvertfall.


Etter vi hadde spist, satt vi å så på litt forskjellige nyttårs-ting på tv, mens vi spiste kake. Det er første gang jeg har sett han som driver å serverer. Holdte på å le meg ihjel...Typisk Line-humor.


Sååå ble det fyrverkerier! Det her var egentlig bare et test bilde, men ble ganske fornøyd med det, faktisk. Er nesten ikke redigert en gang, så ble supert lys ute!
Og såklart nyttårs-champagnen da! Uheldigvis hater jeg alt som har "sånn"-smak, så drakk ikke opp hele. Pluss at jeg ikke hadde følelser i fingra etter å ha vært ute i 10 minutter og tatt bilder, så gikk inn.


Selvom jeg angra fælt på at jeg ikke var med vennene mine, så ble det koselig allikevel! Var stille og fredelig. Hadde litt migrene og, så da var det kanskje best å ta det rolig? 
Har ikke fått blogget før idag fordi jeg ikke har kommet inn pluss at jeg har tilbringt dagen min med å se på julefilmer sammen med pappa! Like koselig å nyte tiden når jeg er hos han. Nå skal jeg tilbringe resten av dagen min med å slappe av foran dataen (for det er det sjeldent jeg gjør........) og så skal jeg pakke! Skal hjem til Norge igjen imorgen, tror jeg... Vet ikke helt enda.   Hvordan var din dag igår? Godt nyttår! Ha et fint år før verden går under ♥

hits