oktober 2011

I'm sick and tired of being sick and tired
Dette er den 3 gangen jeg faktisk tar bort ALT jeg har skrivd. Jeg klarer ikke å blogge. Jeg har masse å blogge om,men jeg klarer ikke. Det er en grunn til at jeg ikke blogger like mye som før. Jeg aner ikke hvordan jeg skal starte et innlegg, selvom jeg har mye å blogge om. Jeg klarer det bare ikke. Jeg føler at alle innleggene mine suger. OG det suger, det! Har veldig lyst til å ta bort alt dette også siden dette innlegget ble også dårlig.
Har mista en del lesere på bare 1 uke, pga at jeg ikke har blogget like mye. Og der stoppa det, nå aner jeg ikke hva jeg skal blogge om. Forresten så er jeg syk, så det er jo også supert!! Heh, nei.. Når jeg blir frisk igjen skal jeg ta meg sammen å gå ut i ny og ne, og ta litt bilder. Kanskje en photoshoot til og med. Så skal jeg også vise dere hvordan dere kan få hjerte-bokeh bilder uten redigering. Osvosv. Bare ikke idag. Så snakkes vi når jeg føler for det igjen. Håper det blir snart.

It's the person behind the camera

Aner serriøst ikke hvor mange kommentarer jeg har fått angående kameraet mitt de siste ukene. Har selv sagt det MANGE ganger, men neida. Folk spør uansett. Ikke negativt dette, altså! hehe. Tenker bare at jeg skal få oppklart dette nå, og litt om kameraet mitt og de linsene jeg har. Tenkte også å skrive både negative og positive sider om kameraet.

Kameraet jeg har er NIKON D3100. Det fikk jeg i førsten av Juni i år, og det er det første speirefleks kameraet jeg har hatt. Til dette har jeg Sigma 70-300 f.4/5-5.6(?) og Nikkor 50mm f1/8+ standarobjektiv.  Har også sol-greier til Sigma'en og et kamerastativ!Er så og si kjempe fornøyd med kameraet mitt, siden det tar veldig klare bilder, man kan filme med det, og man kan ta bilder ved å se på LCD skjermen. Det er heller ikke tungt, og heller ikke stort, noe jeg liker ganske godt! Det er et supert nybegynner-kamera, fordi jeg lærte meg instillingene og sånt kjempe fort. (Hvertfall jeg lærte meg det fort.)Og da hadde jeg aldri rørt et speilreflekskamera heller.
Det negative med dette kameraet er også en hel del.
Det tillater ikke autofokus på mange objektiver. Hvertfall ikke mitt Nikkor-bjektiv, som fører til mange uklare bilder. Kameraet tillater heller ikke trådløs fjernutløser. Hvis man skal ha det, må man ha en med ledning, noe som er dumt.
Hvis man har en høy iso, har også bildene en tendens til å bli veldig kornete. Kameraet kostet 3995,- så man får jo det man betaler for.Men som sagt, det tar trening. Hvis man ikke er flink til å ta bilder i det hele tatt, så sier det seg selv at ikke bildene blir like bra. Det trengs trening, kreativitet og feiling, som i alle andre ting. Blir ikke flink 1-2-3! Så er ganske fornøyd med min utvikling av fotografi, siden jeg begynte å interessere meg for dette for bare et par måneder siden. Selv har jeg lyst på et nytt, som tillater autofokus og trådløs fjernutløser. Men, får vel spare og er jo superduper glad i kameraet mitt fra før av ;-) hehe.Jeg anbefaler dette til både nybegynnere og andre! Hvis det er noe dere lurer på, er det bare å spørre meg!

In our busy world, we can give ourselves balance between thinking and feeling.Å, hei, glemte nesten at jeg hadde en blogg, igjen jeg! Var opptatt med å øve til en fremføring igår, og hadde ikke noe jeg kunne blogge om.  Heldiggvis gikk framføringa veldig bra, fikk faktisk en 5-, selvom jeg glemte halvparten av det jeg skulle si! Ikke verst, tror læreren liker meg, heheh♥♥ Tulla.
Må desverre skuffe dere med at det kanskje ikke blir så mye blogging i helgen heller, fordi Espen og Nicolay kommer til meg! Så da skal jeg tilbringe helgen min sammen med dem! Blir superkoselig!
Må også(!) takke dere veldig for de fine kommentarene dere skreiv til meg på forrige innlegg! Trodde ikke at det kom til å hjelpe, men det har det gjort! Ser allerede lysere på ting. Me guuuuustaa! Har ikke rørt kameraet på to dager, så måtte bli arkiv bilde denne gangen. Veldig fint, igrunn.
Nå må jeg hoppe i dusjen, også skal jeg spise bakt potet, naam!

Forresten: Hei fayes, du er superduperkul! fayfayfay...es.♥♥ 

"Behind my smile is everything you?ll never understand."

Jeg bestemte meg for å ikke skrive om dette, i og med at det er kanskje litt for privat, som mange folk vil kalle det. Dette er min dagbok, og jeg lagde denne bloggen fordi jeg ville skrive om livet mitt. Jeg har ikke skrivd noe ordentlig privat på lenge. Det er kanskje derfor alt dette har skjedd?
Kanskje derfor denne klumpen i magen har kommet? En klump som bare blir større og større, og vondere og vondere. Jeg tenker negativt 80% om dagen, og på disse 80% vil jeg gråte. Jeg er ikke lenger den jenta som smiler hele tiden. Ikke et ordentlig smil. Ikke en som ser positivt på ting. Nei, det er jeg virkelig ikke. Og jeg savner det. Jeg har fått meg en maske. En maske som skjuler alt det vonde. Bak hvert eneste smil, er det så mange tårer som prøver å presse seg ut. Jeg knekker sammen av hver minste ting. Bare noen sier noe til meg, som jeg er uenig i, ender jeg nesten opp i tårer.
Jeg tørr ikke å være meg selv lenger. Jeg sier unnskyld for hver minste ting. Jeg tar tilbake ting jeg sier. Jeg tørr ikke å gå for meg selv en gang. Jeg føler meg så dum. så teit. så taper. Noen ganger kan jeg havne i mine egne tanker. I mitt eget hode, som er tomt. Det finnes ikke helhet i noe lenger... Jeg låser meg inne på rommet mitt, og blir der nesten av dagen. Jeg tenker ikke på noe annet, enn på de negative tingene.  Jeg føler bare at jeg ikke er verdt det. Jeg føler meg ikke bra nok.
Hvordan klarer JEG å ødelegge hver minste ting? Når jeg er først er lykkelig, så klarer jeg å ødelegge den tingen jeg var lykkelig for. Jeg føler meg slem. Jeg er slem. Jeg bryr meg ikke lenger om ting. Jeg klager. Jeg sier ting jeg ikke burde si. Jeg ødelegger. Det må være noe som gjør at folk misliker meg, noe som gjør at folk kaller meg stygge ting. Noe som gjør som at jeg blir ødelagt?Jeg vil så ordne opp i alt. Men jeg vet ikke hvordan. Jeg vet ikke en gang hvor jeg skal begynne, fordi jeg har ødelagt så mye. Det er så mye jeg har ødelagt at jeg ikke vet alt en gang. Jeg får ikke ordnet det opp, uansett hvor lei meg jeg er for det.  Jeg får venne meg til å leve med det. Alt jeg har ødelagt. Fortiden. Alt jeg har gått gjennom. Og folk sitt syn på meg. Jeg får lære meg å leve med det. Fordi sånn forblir det.
Værsåsnill, ikke si at dere vet åssen det er, fordi dere er ikke meg. Dere vet ikke hvordan det er. Dette var ikke et innlegg for at folk skal "trøste" meg. Dette var et innlegg for at jeg må få det ut. Det er ingenting som hjelper nå.

Q&A, part 1

Går du fortsatt på cheer?
Jepp, det gjør jeg! Slutter til våren, så får nyte mine siste måneder med cheerleading. Hehe.

Hvordan går det med deg?..Sånn har du det bra egentlig?
Tja, kommer vel ann på. Noen ganger knekker jeg sammen av hver minste ting. Men ellers smiler jeg.

Har du søsken ?
Ja.

Hva er du er mest glad i ?
Her klarer jeg vel egentlig ikke å velge en ting. Men en ting er å gå lange turer. Helst på en sen sommerkveld(+ natt). Ta bilder. Ligge å sole seg og høre på musikk. Slappe av. Og å ligge under dyna i et iskaldt rom.

hvor lang tid bruker du på bloggen hver dag ca?
Spørs. Alt fra 1-3 timer. Kommer ann på hva jeg orker og rekker.

Er du fornøyd med leserne dine?
Super fornøyd! Herlige alle sammen.

Målet med bloggingen?
Komme på 1plass på topplisten....... OK, tulla. Vise bildene som jeg tar, og ha et sted å skrive. Der jeg kan være meg selv, og være åpen. Mitt sted. Der jeg bestemmer.

hvilket fotoutsyr har du, og redigeringsprogram?
Skal lage et innlegg om dette senere, men her ser dere litt av det.


Er det noen spesielle blogger du er inntisert i ? 
Skal lage et innlegg om det senere tenkte jeg.  

Hvem er din allerbestevenn?
Vilde.

Kan du legge ut klasse bilde deres?
Nei.

Hva driver du med i fritiden ???
Jeg går på cheerleading! Hvis du mente det på den måten? Haha. Ellers driver jeg med blogg og en hel masse lekser og skole greier.

Hvilket kamera har du?
Nikon D3100. Lager et innlegg om dette senere, i og med at så mange spør.


Hvilket program redigerer du bildene dine i? Hvis det koster penger, hvor mye og hvor kjøpte du det? :)
Photoshop CS4. Er så teit, så har lasta ned en prøveversjon av den på internett, helt gratis. Vet heldiggvis om en som har det, så har lyst til å spørre han om han vil legge den inn på dataen. Er et must når man har blogg. Heh.
Når prøveversjonen er over, går jeg tilbake til gamle, dårlige Gimp. Fml.

Hvor kjøper du klærne dine?
Eh. Wow,Vanskelig spørsmål. Det blir vel Bik bok, gina tricot, cubus, lindex, H&M+++.. Og Monki, men der har jeg ikke vært å shoppa på snart et år. :(

Hvilke blogger leser du?
Lager et innlegg om dette senere.

hva er snitte ditt ?
Vil jeg helst ikke si, i og med at jeg synes det er litt dårlig. Men men, har enda litt tid til å komme opp en karakter.

hva vil du bli når du blir stor ?
Aner ikke. Helsesøster, noe med barn, noe med mennesker, fotograf, frisør, makeup artist. Eller kanskje jeg bare skal begynne å jobbe på Maccern? Yeah! Det var et smart forslag!

er du forelska i noen ? hvem?
Njoa. Kanskje littegranne? :) Aldri i livet om jeg sier hvem.


Atm.lol.

Svarte på noen av spørsmålene fra spørsmålsrunden. Husk at du fortsatt kan spørre her(!!!). Trenger masse spørsmål. Hvis jeg får mange fler spørsmål, svarer jeg på videoblogg, så bare å kjøre på, hvis dere vil ha videoblogg.
Har også fått en del idèer til hva jeg kan blogge om. F.eks hvordan redigere bilder, hvordan få hjerte bokeh, hvordan ta bedre bilder, hvordan bli en bedre blogger. Vurderer også på om jeg skal lage et gratis design, siden folk liker mitt å godt? Hm. Får ta det som det kommer. har ikke så god tid til å blogge, må gjøre ferdig engelsk lekser til imorgen. Fml fml fml fml.  Hva vil dere? Skal jeg gjøre det jeg skreiv over?

"It's so hard when I have to, and so easy when I want to."Åh, endelig er det helg! Skulle gjerne ha gleda meg veldig, meeeen. Vi skal i konkurranse den 27 november, så vi skal ha en treningsleir hele helga også. Hadde det jo forrige helg også. Har ikke slappet av ordentlig på snart 3-4 uker. Og det er slitsomt det. Men men, practise makes perfect, right?
Senere ikveld skal jeg dra å se på Paranormal Activity 3, noe jeg har gleda meg leenge til! Er 100% sikker på at jeg ikke kommer til å klare å sove ikveld. Og imorra kveld. Og i overimorra kveld. And so on. Slang forresten med et superfint bilde av meg, heeh.

Hvis jeg rekker, skal jeg forhåndslage noen par innlegg, så jeg får lagt ut imorgen. Hvis ikke jeg blogger i helga, er det nok fordi jeg har glemt. Noe som er mest sannsynlig. Heh. Kos dere masse i helgen!! Det skal nemlig (ikke??)  jeg!
edit: får ikke blogget. unnskyld! får heller ta en del bilder.

"Start every day with a smile and get it over with."

I det siste har jeg fått så mange fler lesere og ikke minst kommentarer! Bare ved at jeg går inn på bloggen og leser kommentarene jeg får av dere, setter et smil på meg. På dårlige dager kan jeg bare trykke inn på bloggen min, og dagen blir plutselig 5 ganger bedre. Jeg får egentlig ikke takket dere nok over hvor snille dere er mot meg, som gir meg positive kommentarer hele tiden! Har lyst til å gi alle sammen en stor bamseklem, egentlig....   Ble ukens blogg på denne bloggen for en uke siden, og nå er jeg ukens blogg på denne bloggen! Hvor koselig er ikke det?! Det er alt dette som øker både foto- og blogglysten min veldig masse!

På denne bloggen som jeg snart har hatt i 2 år, har jeg bare fått rundt 5-6 stygge kommentarer. Har hørt mange blogger snakker om stygge kommentarer hele tiden, og jeg fatter ikke hvordan folk klarer å skrive noe så fælt til folk. Heldiggvis har jeg bare snille og søte lesere som bare kommenterer fint, noe jeg er kjempe takknemlig for! Prøver så godt å være en bra blogger, og håper jeg klarer det også? Ikke vet jeg, det får være deres syn!
Selvfølgelig tar jeg imot både ris og ros, og hvis det er noe dere vil jeg skal bli bedre til, så har dere sjansen nå! f.eks mere outfit, mere konkurranser, mere blogg vs blogg'er eller mere videoblogger? Har hatt en del blogg vs blogg'er og konkurranser, men jeg glemmer det bort, noe som er kjipt.

Forandring på designet

Følte jeg trengte å endre på designet, og jeg er super fornøyd! Er ikke helt ferdig enda, men har sitti i nesten 4 timer, så jeg har et stort behov for å gå på do nå. Heeeeeh. Blir bedre blogging imorgen..Hva synes dere?

Tur-retur: Oslo!

Vært en kjempe hyggelig og morsom dag idag! Har både ledd som at jeg har holdt på å tisse på meg(ehe), og kjeda meg så fælt at jeg har holdt på å sovne.
Hadde jo også med meg 500 kr som jeg kunne shoppe med, siden jeg trengte en del ting. Og da jeg kom til kassa hadde jeg bare tydeligvis 110kr på kortet. Så det var jo fint. Fikk ikke kjøpt en eneste ting, utenom en hel haug med mat. Matmons????? Har også blitt plaga hele veien fram og tilbake av de to greiene på det første bildet. Haha, fml.
Som sagt har det vært en kjempe koselig tur, kunne gjerne dratt på shopping-tur med Silje og Philomena en annen gang også. Lo vel mer enn vi snakka. Nå skal jeg hive i meg noen vafler, før jeg stuper i senga, er stup trøtt. Skjedd noe spennende hos deg idag?

Jeg er forelsket
Fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin sang, herreguuuuuud. Måtte bare dele den med dere, er helt forelsket. Den her er så mye bedre enn kjærester. Ok, kødda. Har hørt på den uendelig mange ganger idag, blir aldri lei. Skal laste den ned til mobilen min nå faktisk, så har jeg noe å høre på på veien til Oslo imorgen. Heh..

BrbWups, glemte at jeg hadde en blogg, heh. Har ikke fått blogga, pga jeg har trent hele helga, vært på legevakta, og har vært opptatt. Men nå er jeg endelig tilbake, og har ikke like mye skolegreier denne uka som forrige, så blir bedre blogging utover, ohyeah. (utenom helga, som er treningshelg igjen, fml)
Vi skal forresten til Oslo imorra med noe skolegreier, noe jeg gleder meg sykt til, i og med at vi får tid til å gå litt fritt, som da betyr shopping(og maccern!!!!!!). Uten penger, ehe. Whatever, Oslo er yndlingsbyen mitt, så, ja. Tar med kameraet, så hvis jeg er flink, slenger jeg inn noen bilder imorgen her. Minner meg faktisk på at jeg må lade kameraet nuu. Hvor er din yndlingsby i Norge, og hvor?

Kosekveld
Tenkte dere bare skulle høre ifra meg og vite at jeg lever, lol. Nååå stikker jeg og Philomena ut littegranne å tar bilder, så blir det kosekveld med masse godteri, film og god mat med Fredrik og Philo! gleder meg. Kanskje blir blogging, er ikke helt sikker enda. Må kjappe meg, hejdå! Skjer hos deg?

Spørmålsrunde

Kjører i gang en spm-runde, siden jeg ikke får blogget så mye. Vær så snill å spør om noe som er interressant a, ikke sånn "gul eller rød? pizza eller taco?".. Ingen leser det uansett. Avslutter denne en eller annen gang, om ikke så alt for lenge. Om jeg tar på videoblogg vet jeg ikke enda. Woop woop, lekser venter.


prøvde meg på en annen redigeringsmåte, derfor det er litt..... fail.

Outfit 111011
Jakke Gina Tricot Sko Eurosko/Dinsko Strømpebukse ??? Shorts H&M Genser H&M

Det øverste bildet ble kanskje ikke det fineste av meg, men skyld på philomena som ikke klarte å fokusere TILOGMED med autofokus. Haha. Neidaaaa. Tror det kommer til å bli en del outfitbilder fremover, siden jeg prøver å få en bedre stil, pluss at jeg har funnet et bra sted å ta bilder på. Liker!

Ellers idag har jeg vært så opptatt med å gjøre lekser, så har glemt bort bloggen. Kan ærlig si at jeg gruer meg VELDIG til vgs, hvis det er mer lekser der, enn i 10ende?  Eheh. Tror det heller ikke blir så masse blogging imorgen, fordi jeg har både fremføring og prøve på Torsdag, og en fremføring på Fredag. Må også fikse et design og lære meg ferdig en sang på piano. Og trene. Skal trene fra fredag-søndag, og neste helg fra lørdag-søndag. Fint liv. Nå nevnte magen min nettopp at jeg har glemt å spise siden klokka 11...           Hva synes du om outfitet?

Menneskets beste venn

Tenk at jeg aldri får sett deg igjen. Aldri kose med deg. Aldri høre bjeffet ditt. Bare ved å vite at jeg aldri kommer til å møte deg, sårer meg. Vil bare felle en tåre, men uansett hvor mye jeg kommer til å felle, så kommer ikke den følelsen til å bli borte. Du vil bli husket, for alltid. Rip Bella, 07.10.2011.

                                       You never know what you have until you lose it, and once you lose it, you can never get it back.

Skoleflink

Idag orka jeg rett og slett ikke å gå på skolen. klarte ikke å røre på meg på morran en gang. Det suger, fordi jeg må noe viktig, så vet ikke hva jeg skal gjøre.
Men i og med at jeg har 2 prøver, 1 fremføring, 1(2?) innlevering(er) denne uka, pluss trening og andre lekser, så får jeg jo litt tid til å drive med dette nå.  Får vel kanskje begynne jeg nå, før jeg mister helt lysten til det. Så vi snakkes senere idag! Er du en av de heldige som har ferie nå?

Forresten glemte jeg å nevne Sindre i innlegget på båten, så han ble kjempe lei seg stakkars, begynte å gråte å greier. haha! neida. Fornøyd sindre?

1234

Ville bare si at jeg kjeder meg. Og er dritsur på pianoet som ikke vil lage de lydene jeg VIL ha.. og neei, det er ikke jeg som trykker på feil tast, helt dum eller? Heh. Fortell meg noe morsomt!

Innkjøp 06102011


H&M

ufokusert, blæ. H&M

H&M

H&M

H&M og New Yorker

Husker desverre ikke pris, siden jeg er glemsk.  Kjøpte forresten 1 svart basic topp og en svart topp som den øverste også, men orker ikke å ta bilde av det. Dårlig blogger, yep. Husker ikke om det var alt jeg kjøpte en gang, men hei, jeg er ikke i form, så orker ikke så mye. Heh, kjempe kult! Hva synes dere?

Hjemme igjen

Har du noen gang hatt den følelsen av at du vil at tiden skal gå sakte, for at du ikke vil hjem. Og når du har kommet hjem, savner du det så fælt at du har lyst til å dra tilbake? Akkurat SÅNN har jeg det nå.  Har hatt en kjempe koselig tur, og fått meg mer enn nesten 10 nye venner, noe som er kjempe koselig!
Har tilogmed vært med på at en dame som jobber på båten kommer bort og sier at jeg har så fint hår++, og en random dude fra tyskland som spurte om jeg var Hanna Montana, WTF? 
Definitivt en båt jeg anbefaler dere andre å ta!


ikke missforstå klæra,men vi bare bytta overdel.


Dette innlegget skulle bli kjempebra med masse masse bilder. Men neida. Både redigeringen og hele innlegget sugde. Orker ikke endre, er syk. Så, tar det en annen gang. Unnskyld. 

Forandring fryder

Her er resultatet fra klippinga. Litt dårlige bilder, der man ikke ser det så bra, men. Kan jo fortelle at jeg har tatt ca 10 cm, hvis ikke littegranne mindre, så nå har jeg til over puppa. Før hadde jeg til 3-4 cm over navelen. Har også klippa luggen ganske kort, så den begynner på nesa. Liker! Forandring fryder, ja! Ble kjempe fornøyd selv, men spørs jo hva dere synes?

Forresten, noe jeg ikke har nevnt til dere, er at imorgen skal jeg være med på Color Fantasy båten, og over til Tyskland å shoppe. Desverre kommer jeg ikke hjem før på Lørdag, og får ikke blogget til da. Det suger, i og med at statistikken har økt som bare det i det siste. Meen, skal prøve å få lasta ned en blogg app til mobilen, så jeg får blogga. Lover ingenting, men isåfall vet dere det!

Livet er herlig!

Åh, livet er så herlig atm! Er jo også en del nedturer, men herregud, jeg smiler mer enn noensinne! 
Selvtilliten har kommet tilbake, jeg har blitt mer positiv, jeg har også fått en hel haug med blogg-inspirasjon, og hva jeg kan ta bilder av etc. ++. Også har jeg funnet et ny måte å redigere bilder på! Morsomt. Har også funnet ut litt ting jeg kan ha på rommet, etter jeg har ommøblert. Og idag skinner solen også! Tror jeg da, ser hvertfall sånn ut? 
Så skal jeg også endre litt på designet mitt, for at det skal bli litt mere søtt. Gleder meg til å få en så mye bedre blogg!  Skal forresten blogge minst 2 ganger om dagen, hvis jeg får mulighet.

Nå straks kommer kusina mi, som skal klippe meg! Æ, vet jeg kommer til å angre så sykt på at jeg klipper av det lange håret, men må man, så må man. Skal hvertfall endre fasong på det. Gleder meg, men samtidig gruer meg for å se hvordan resultatet blir. Kryss fingrene med meg for at blir bra!  Har du det bra?


Hastverk er lastverk

Ikke at jeg egentlig vet hva det betyr, men la gå.... Jeg er virkelig flink til å ta ting i siste liten. Herregud! Satt å slappa av, så fant jeg ut at toget går om litt under en time. En time er kanskje mye, men når håret mitt hater meg idag, og jeg må blogge, og redigere bilder, og sånn, på ca tre kvarter, da går tiden kjapt. Blæ!
Hvertfall så er planene idag å dra til Th, også skal jeg på kino med Philomena og broren hennes ikveld å se Jonny English Reborn. Gleder meg masssee! Så blogger bedre imorgen, eller ikveld, når jeg kommer hjem.  Kom forresten på aat jeg har glemt å spise også. O-M-G.  Hva skal du idag?


"The longer one is alone, the easier it is to hear the song of the earth."

- Robert Anton Wilson
"Face the facts of being what you are, for that is what changes what you are."4 bilder av så og si 300 bilder som jeg har tatt av Philomena idag! Vært en kjempe fin dag. Vet forresten ikke hvorfor det ble dårlig kvalitet på de to siste. Skulle egentlig stå opp klokka 11, men av en eller annen grunn våknet vi ikke før litt over 1. Vel, jeg tror kanskje grunnen er at vi så på alt fra svømmende hamstrer, til "morsomme" katter på youtube helt til halv fem på morran.. Hehe...
Kommer til å komme mange mange flere bilder fremover, i og med at jeg har litt lyst på en mer fotoblogg! Nå skal jeg fortsette å se på en tysk film, som jeg ikke skjønner bæret av, så snakkes senere!

hits