Tips

kamerainnstillingene jeg bruker (nikon)

Siden ei jente spurte om jeg kunne ha noe om kamerainnstillingene mine så fort som mulig, tar jeg det nå jeg.  

Jeg har Nikon D3100. Jeg bruker alltid innstillingen A på kameraet. Der velger du blendertallet(f.eks f.1/8) selv og kameraet stiller inn lukkertiden( kaller det lysmetningen, jeg) selv. Du kan også velge ISO selv og alt annet som du vil. Det er en sykt enkel og ikke minst, sykt bra innstilling som de fleste kan bruke. På innstillingen M velger man både blender og lukkertid og derfor kan det bli en hel haug med bilder som enten er for lyse eller for mørke. Jeg anbefaler innstillingen A. obs: den instillingen kan bli litt rar hvis du har en zoom linse.. da må du bare huske å endre blendern hele tiden. bildene blir finest hvis blendertallet er stort (lite...)

håper dette var til hjelp. Enkelt og greit sagt ;) Noe mer du lurer på? Legg meg isåfall til som venn på facebook HER. 

lag ditt eget copyright stempel

Du trenger photoshop! Hvertfall om det jeg vet. Jeg har norsk photoshop, så hvis du har engelsk kan du jo bare gå på translate. 

Først burde du gå på dafont.com for å finne nye skrifttyper. Photoshop har så kjedelige og vanlige, hehe. 

Lag et nytt hvitt "ark", altså fil > ny. 

Skriv inn bloggadressen, eller navnet ditt eller hva du enn vil ha som tekst på stempelet. F.eks Photo by ...*navnet ditt*

Dobbeltklikk på bakgrunn - lageret og ta gjennomsiktigheten ned til 0%. 

Klikk på rediger og på Definer forhåndsinstilling for pensel. Lag et navn til stempelet ditt og trykk på ok. 

Finn et nytt bilde(hvis du vil) og bruk tegnekosten. Der finner du stempelet ditt. 

Sykt enkelt og fint og bruke! Jeg pleier så og si aldri og gjøre det, tror det ikke er noen som tar bildene mine akkurat. Er det noe dere lurer på om det her, så er det bare og stille spørsmål så svarer jeg med en gang. Lurer du på noe?

lag din egen tubetopp!

Ok, for det første, alle har sett noen i bikini før, så vær så snill, ikke kommenter masse stygt om at jeg viser litt hud. :)

Alt du trenger er et skjerf. Ikke et skjerf som går helt rundt, eller er rundt, men sånn avlangt. 

1! Først velger du bredde på skjerfet ved å brette det. Så surrer du det rundt puppa, eller hvor enn du vil ha det. Knyt!!! 2! Du snur så at knuten blir bak på ryggen.3! Du tar de trådene som er igjen på skjerfet og "putter" de inn under tubetoppen. Her kan du jo velge hvordan du vil, du kan jo også knyte, det bestemmer du selv.4! Du kan jo f.eks også ta på litt pynt. Jeg pleier å sette på en spenne med en blomst på.  

Den er perfekt til å ha på på varme sommerdager som disse!  Den er ikke alt for stram heller, så er deilig og ha på seg når man soler seg. Er det noe du lurer på, er det bare å spørre, så svarer jeg så fort jeg kan. Nå skal jeg ut i sola! 

Lag din egen smykkehenger

Jeg har sett mange bloggere som har fått smykkehengere fra juvlia.se og har lenge hatt lyst på noe lignendes selv. Så idag tok jeg saken i egne hender og lagde en selv! Den ble jo ikke helt like bra da, men så sykt kult og enkelt på samme gang! Endelig har jeg litt bedre ordning i smykkene. 
Alt det du trenger er en kleshenger... og smykker da såklart. hehe.

Sånn ble min:
 Noen som vil ha flere tips? 

Anbefaling: Eucerin ansiktskrem


Fås kjøpt på apoteket! Dette er nattkrem, men jeg bruker den på dagen også. Vet ikke hvor mye den koster.

For noen uker siden så begynte ansiktet mitt å tørke helt ut, var på god vei til å bli en ørken, rett og slett. Så jeg spurte mamma om hu hadde noen kremer jeg kunne prøve, og det hadde hu, heldiggvis! Lurer på hvordan ansiktet mitt hadde sett ut uten. Haha.

Fra første gang jeg tok den på kunne jeg kjenne at ansiktet mitt ble mye mer mykt og glatt. Alle de små kvisene jeg hadde på nesa og i ansiktet ble borte med en gang! Etter den gangen har jeg brukt den så og si hver dag, hvertfall etter jeg dusjer. Hjelper så mye mer og nå er huden min mye finere enn det den var for bare 2-3 uker siden. Du trenger heller ikke å ta på mye for hver gang, i og med at det funker med litt. Definitivt noe jeg anbefaler hvis du har tørr hud! Kan jo hende at det ikke blir like bra på andre sin hud, alle er jo forskjellige, men på meg funket det hvertfall ganske bra. Prøvd den før?
Vil dere ha flere tips av meg? Har masse på lager!

Hvordan få fine svarthvitt bilder


1. Finn ditt bilde. Hva som helst.
2. Gå på kurver og juster bildet til det du synes best. 
3. Gå på Gradient map og bytt til svarthvitt.. I mitt tilfelle: Övertoning 
4. Gå så tilbake på kurvene, og der bytter du igjen, til hva du synes blir finest. Du kan også ta på rød,grønn og blå; som jeg gjorde.
5. Og hvis du vil, kan du gå på fargeendring. Der kan du også se hva som blir finest, men det trenger man ikke. Gjorde det bare i dette tilfellet.

Nå er det sånn at jeg har den første Photoshop, og jeg tror det funker like fint i Gimp, for de som har det.  Er sånt som dette noe dere vil lese om? Skal jeg komme med mer tips angående redigering ++?

hits